Blogg

2017-03-05
+1

Föreningen lärare i ekonomiska ämnen (FLE) vill i nästa utgåva av vår medlemstidning HANDEL & EKONOMI presentera exempel från undervisningen inom ekonomiska ämnen.

 
2014-04-17
+12

Helene Stensson arbetar som studie- och yrkesvägledare på Sotenässkolan i Kungshamn. Helenes uppdrag är att ge eleverna så bra förutsättningar som möjligt och att förbereda dem för de framtida val som väntar. Allt skolan gör ska syfta till att hjälpa eleverna till att bli goda samhällsmedborgare och tillgångar i arbetslivet. 

 

 
2014-04-17
+3

Alla vi som jobbar med apl vet hur stor betydelse den har för att bygga upp yrkeskunskaper, yrkesidentitet och självförtroende hos våra elever. En bra apl kan vara avgörande för elevens framtid. Samtidigt vet vi också hur tidskrävande och komplicerat arbetet är för att kvalitetssäkra apl-platserna.

 
2014-04-17
+2

Valet som ofta är svårt för andra var ganska enkelt för mig. Gymnasievalet, man är ung och man vet inte vad man vill bli. Jag hade en nyfikenhet, ett intresse inom handel som gjorde det lätt. Jag fick en praktikplats på Åhléns i Uddevalla, där jag nu ett och ett halvt år senare arbetar. Idag är jag ansvarig för modeavdelningen och stormtrivs.

 

 
2014-04-17
+1

Under våren inleder handelsbranschen sin certifiering av gymnasiala handelsutbildningar. Syftet är att skapa en attraktiv och kvalitetssäkrad studieväg som ger studerande de kompetenser branschen efterfrågar.

 
2014-04-17
+1

Jennifer Carlsson arbetar som Studie- och karriärsvägledare vid ProCivitas Privata Gymnasium 
i Växjö. Procivitas betyder "för samhället". I skolans affärsidé är det uttalat att de jobbar nära 
samhället och näringslivet. 

 
2014-01-29
0

Trender, inspiration, information och tips. Prenumerera på Karriär i Handelns nyhetsbrev – för handelslärare samt studie – och yrkesvägledare.

 
2014-01-17
+1

Inte nog med att hon gav sig i kast med det många av oss bara drömmer om – att skriva en bok. Hon gjorde det dessutom med nya moderna grepp.

Ekonomi- och handelsläraren Agneta Waldén har nyss kommit ut med det digitala läromedlet Goodwill Entreprenörskap och har redan fått massvis med positiva reaktioner.

-        Jag skrev helt enkelt det läromedel jag själv saknade.

 

 
2014-01-17
0

”Det är roligare att komma ut och jobba och verkligen märka hur mycket man har lärt sig i skolan”, ”På praktiken har du stora chanser att skapa kontakter och kanske framtida jobb”, ”I skolan är det mer teoretiskt under praktiken blir det mer konkret”. Detta är några av de synpunkter eleverna på JENSEN gymnasium Göteborg lyfter fram när de fick utvärdera 2011 års APL-period.  JENSEN educations ledord är Träning för verkligheten. Att få komma ut och praktisera och se hur det fungerar ute i näringslivet tränar, i allra högsta grad, eleverna för verkligheten.

 

 
2014-01-17
+2

Ekonomiprogrammet på Bessemerskolan gör eleverna 1 veckas praktik i åk 1 och 10 veckor i åk 3 fördelat på 2 dagar per vecka och eleverna är i stor utsträckning involverade i själva praktikprocessen.Eleverna gör sina projektarbeten mot praktikplatsen, vilket medför att de involveras ordentligt i verksamheten och känner att de kan bidra med något konkret. Handel & Ekonomi har träffat lärare, elever och praktikhandledare för att höra hur de ser på praktiken.

 
Visar sidan 1 av 2           Föreg     Nästa
Dela på Facebook Dela på MySpace Dela på Pusha Dela på Twitter
 
 

© 2018 FLE. | Webbkarta

POWERED BY TUDO, ITCONNECT